Hoe gaat het eraan toe in ons engineeringcenter?

Verstopt tussen de gebouwen op de Open Manufacturing Campus in Turnhout ligt onze speeltuin voor ingenieurs. Vroeger was dit het Laserlab van Philips, maar sinds mei 2016 nam Absolem deze afdeling over.

Absolem nam toen ook drie laserspecialisten aan: Jurgen Adriaensen, Peter Geudens en Dirk Govers. Zo hebben we dus meer dan 20 jaar ervaring in laserprocesonderzoeken. Sinds 2016 heeft ons engineeringcenter een enorme evolutie meegemaakt: het team groeide uit tot zo’n 15 ingenieurs, en naast onze specialisatie in lasertechnologie doen we ook aan machinebouw.

Herman Van Dijck, technical operations manager, vertelt hoe het eraan toegaat in ons engineeringcenter en wat wij doen. “In ons engineeringcenter combineren we machinebouw met procesonderzoek, en dat in een unieke setting. We hebben meer dan 20 lasers beschikbaar, in diverse golflengtes, frequenties en spotgroottes. Dit wordt aangevuld met onze eigen werkplaats, en toegang tot alle meetinstrumenten van Signify. We hebben dus een hele range aan middelen ter beschikking om allerhande (onderzoeks)projecten uit te voeren.

De machinebouwprojecten waar we aan werken hebben trouwens zeker niet alles met laser te maken. Integendeel, meer dan de helft van deze projecten heeft daar niets mee te maken, en stoelen volledig op onze kennis en ervaring in machinebouwprojecten.”

Kom zeker eens langs

Onze oproep aan elk bedrijf in de (Belgische) maakindustrie is: kom langs! We nemen graag een duik in jouw uitdaging om te kijken of we u kunnen ondersteunen. We hebben jarenlang ervaring opgebouwd in product- en design-engineering, waardoor we voor heel wat bedrijven een geschikte partner kunnen zijn.

We zijn erg trots op ons engineeringcenter. Het is een zeer inspirerende werkomgeving, waar onze ingenieurs met veel enthousiasme en drive kunnen werken aan de uitdagingen die we krijgen voorgelegd.

Zien we jou binnenkort?

geplaatst in: engineeringlaser technologymaakindustriemachinebouwservices

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking