Iedere nieuwe bedrijfswagen zal hybride of elektrisch zijn

Wanneer een Absolem-collega een nieuwe leasingwagen bestelt, zal het een elektrisch of hybride voertuig zijn. Dat is de ambitie waar wij voor gaan. Immers: mensgericht en waardengedreven ondernemen blijven slechts woorden als er geen daden aan gekoppeld worden, en een duurzaam wagenpark een verre droom.

Aandacht voor mens en planeet

De nood aan betrouwbaar vervoer en de wens voor een schoner klimaat worden zo verzoend. En dat is nu net de essentie van Absolem’s duurzaamheidsbeleid: de noden en uitdagingen aanpakken met aandacht voor mens en planeet. Dat is de manier waarop Absolem als bedrijf wil groeien.

Bovendien neemt Absolem graag een voortrekkersrol in, want technologische vooruitgang kan de transitie naar een duurzame wereld ondersteunen. “Technologie, mens en planeet staan centraal bij Absolem, dus doen we daar graag een bijdrage voor.”

De grote mindshift

We stellen ongeveer 60 engineer consultants tewerk. En zij werken veelal on site, bij onze klanten. Betrouwbaar vervoer is voor hen daardoor natuurlijk onmisbaar. We geloven echter dat elektrische en hybride wagens voor ons de beste oplossing zijn: duurzaam én betrouwbaar.

Rijden met een volledig elektrische wagen vraagt een mindshift. “De reeds gekende onzekerheden die gepaard gaan met elektrisch rijden, zullen verdwijnen wanneer we met z’n allen vertrouwd geraken met deze manier van verplaatsen,” klinkt het.

Afgelopen zomer werd de eerste elektrische wagen met veel enthousiasme in gebruik genomen. Ook de tijdelijke voertuigen voor nieuwe medewerkers, die sinds begin november worden gebruikt, zijn hybride wagens. “Zelf rijden we al vijf jaar elektrisch”, vullen oprichters Ank De Wilde en Bruno Dejaeghere aan. “Nu verbinden we ons ertoe om al onze werknemers elektrische of hybride wagens aan te bieden. Binnen 5 jaar zullen we zo een 100% duurzaam wagenpark hebben.”

“Deze verschuiving betekent dat we onze CO2-uitstoot significant verkleinen en dat onze bijdrage aan het milieu en onze samenleving vergroten. Dit gaat immers niet over ons alleen, maar over ons allemaal.”

Ank De Wilde & Bruno Dejaeghere

geplaatst in: corporateondernemenpeopleplanet

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking