Innovatieve laserprocessen van labo tot productievloer

Bijna 20 jaar werken we dagelijks met lasers om nieuwe producten en nieuwe processen te realiseren. We hebben alle laser beurzen van Europa bezocht op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en plots krijg je telefoon met de vraag of we als Absolem ProLab onze visie op de toekomst van laserbewerkingen willen delen. Op het Laserevent van de Benelux! Euforie, trots, stress… Een uniek gevoel!

Wie zijn wij, als kleine laboratten tussen die grote jongens die jaar naar jaar de grootste projecten realiseren? Blijkbaar zijn we anders. Van aanpak, mentaliteit en openheid. Dat is wat we te horen krijgen. Heel leuke feedback, maar ook wel een hele uitdaging om daar te staan.

We hebben onze kans gegrepen om alle registers open te trekken en het publiek de ‘andere’ mogelijkheden van lasers te tonen. Iedereen weet dat lasers kunnen lassen, snijden, markeren… Maar daar houdt het meestal wel op. Je kan er zoveel meer mee! Helaas is het onmogelijk om dit van achter je bureau te verzinnen, daar moet je een labo voor hebben.

Uiteraard hadden we ook een tafel voorzien, met al onze realisaties tentoongespreid. Voor een ingenieur ziet dat eruit als een snoepwinkel. Tastbare zaken die tonen wat er allemaal kan.

Je ziet ze dan denken: hoe kan ik deze bewerkingen gaan toepassen op de uitdagingen waar ik aan werk. Ze maken ons deelgenoot in de zoektocht naar de beste oplossing voor het probleem. En dat is nu net waarom wij het doen. Mensen inspireren en helpen om net dat stapje verder te geraken. Om net dat idee aan de hand te doen dat hun project of bedrijf vooruithelpt.

Iedereen ging dan ook naar huis met de uitnodiging om zijn uitdaging met ons te komen delen en het labo eens te bezoeken. Zo kunnen we tonen hoe we dergelijke uitdagingen aanpakken.
Een interessante dag vol nieuwe contacten, nieuwe uitdagingen en mogelijke nieuwe samenwerkingen.

Ps: Onze presentatie van het Laserevent kan je hier terugvinden.

geplaatst in: engineeringlaser technologymaakindustrie

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking