Na de regen komt de zon

Met ons ‘Absolem 4 Society’ -verhaal geven we  tijd aan de maatschappij. Al onze medewerkers krijgen de kans om aan de slag te gaan bij een non-profit organisatie. Via de talent scan uitgevoerd door Time4Society bepalen we welk vrijwilligerswerk het meest in lijn ligt met je talenten, met de dingen die je écht graag doet en waarin jij een zinvolle ervaring kan vinden.

PETER AAN HET WOORD

En toch liep het voor Peter nog anders. Peter was reeds langere tijd consultant engineer bij Absolem. Ook hij stapte in het Absoluut Absolem project. Hij werkte gedurende enkele weken in het centrum Bethanie Genk. Hoe hij daar terecht kwam en wat ie daar zoal deed verteld hij jou in zijn verslag.

‘IT TAKES A WHOLE VILLAGE TO RAISE A CHILD!’

Bethanië is een organisatie die kwaliteitsvolle zorg biedt aan kinderen met gedrags- en/of emotionele problemen. Wanneer het thuis niet (meer) kan, bieden ze tijdelijk een zinvol, harmonieus en stimulerend alternatief. Ze zoeken naar het juiste traject voor elk kind met aandacht voor de verschillende levensdomeinen. Met een stevig programma gericht op vele diepgaande leef- en leerervaringen stimuleren ze de jongeren opnieuw aan te sluiten bij hun normale ontwikkelingstaken. Het vertrekpunt is steeds weer hun eigen groeikracht. Bethanië heeft een grote groep medewerkers waaronder heel wat vrijwilligers die occasioneel, regelmatig of permanent meehelpen om met de organisatie een doelgerichte gemeenschap (village) te vormen.

ABSOLUUT ABSOLEM

Peter was dus één van die vrijwilligers en hij vatte zijn tijd bij Bethanië telkens opnieuw samen als “het zijn soms kleine dingen, maar het doet iets.  De wereld is niet alleen techniek. Hier wordt een intense bijdrage geleverd op en andere manier en dat is fijn.”

geplaatst in: absoluut absolemcorporateemployer brandingpeopleplanet

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking