Persoonlijke ontwikkeling: niet denken, doen!

Ieder van ons kent wel iemand die geconfronteerd werd met een burn-out, of heeft zelf al ervaren hoe het is om overvallen te worden door een uitgeput gevoel.

Plots heeft je lichaam – en nee, niet je geest want die wil nog wel even doorgaan – er genoeg van. Het lijkt alsof je lichaam stopt en vraagt: “waar ben jij mee bezig!?”. Omwille van verschillende factoren komen we soms in een stressvolle periode terecht of dwalen we af van wie wij eigenlijk echt zijn. Ik durf te zeggen dat ik dit zelf ook ervaren heb.

Iedereen kent het gezegde: “Wie niet luisteren wil, moet voelen!”. Daar sta je dan met je rug tegen de muur, of liever als een vod in de zetel. 😉 Op zo’n moment is het belangrijk het taboe te doorbreken!

Het is een moment waarop je verplicht wordt om jezelf onder de loep te nemen en te streven naar meer zelfinzicht. Durven jezelf de vraag te stellen: “Ik weet wel wat ik kan, maar wat wil ik nu eigenlijk?”

Dit werd voor mij een pad van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik kan beamen dat dit geen recht pad is. Het lijkt wel of je dronken bent :-)… maar ik verzeker je: het is de moeite waard! Persoonlijke groei zorgt voor kwaliteit in je leven. Zelfontwikkeling zorgt voor meer inzicht, meer rust, meer balans en daardoor meer natuurlijke groei.

  • Hoe kunnen we op een krachtige en respectvolle manier met elkaar communiceren met als doel om duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is en wat jij nodig hebt? Hoe kunnen we empathisch luisteren zonder te oordelen?
  • Hoe kan ik werken aan mij emotionele intelligentie waardoor ik beter kan omgaan met emoties en mijn echte ik kan laten zien, wanneer ik dat wil?
  • Hoe krijg ik meer veerkracht om met stress om te gaan? We leven in een drukke maatschappij waar veel van ons gevraagd wordt en waarin we veel van onszelf vragen.

Graag willen we onze mensen hierin ondersteunen.

Bij Absolem geloven we heel sterk in de kracht van persoonlijke ontwikkeling. We vinden het van essentieel belang om te investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers, want als je groeit in je job en als persoon, dan sta je sterker. En zo worden we uiteindelijk als bedrijf ook sterker.
Daarom organiseren we sinds dit jaar In-Company trainingen waar onze medewerkers aan kunnen deelnemen. De opleidingen Verbindende Communicatie, Emotionele Intelligentie en Meer Veerkracht, Minder Stress waren alvast een groot succes.

We kunnen concluderen dat we het afgelopen jaar grote stappen hebben gezet in ons beleid rond persoonlijke ontwikkeling. We willen gaan voor echt tevreden medewerkers die alsmaar dichter komen bij wie ze zijn en wat ze willen.

In 2018 zetten we dit pad met veel passie verder!

geplaatst in: employer brandingpeople

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking