Tech Talk – stuiklassen

In deze aflevering van TechTalks nemen we je mee in de wereld van stuiklassen. We tonen je hoe we met jouw uitdaging aan de slag gaan: van procesfase tot uitvoeringsfase. Kers op de taart is natuurlijk dat we voor jou een machine kunnen bouwen die de processen uitvoert.

Stuiklassen, wat is dat eigenlijk?

Stuiklassen is het kops aan elkaar verbinden van hoogwaardige metalen componenten. Het is één van de meest gebruikte lasverbindingen. Er zijn verschillende soorten lasprocessen die gebruikt kunnen worden voor stuiklassen, de keuze hangt af van onder andere het materiaal en de toepassing. In deze Tech Talk gebruiken we laser. Wij zorgen ervoor dat precisie, consistentie en kracht centraal staan in het proces dat wij voor jou ontwikkelen.

Waarom kiezen voor stuiklassen?

Stuiklassen is een vraag die heel vaak terugkomt bij ons. Er zijn verschillende redenen waarom je aan stuiklassen zou kunnen denken om jouw product of productieproces te optimaliseren.

Allereerst kan jouw motivatie kostengedreven zijn. Het kan bijvoorbeeld voordeliger zijn om een onderdeel dat uit één deel bestaat, als een samengesteld onderdeel op de markt te zetten. Ten tweede kan het zijn dat je materialen wil verbinden met verschillende eigenschappen, zoals stijfheid, smelttemperaturen en hardheden.En tot slot kan het gaan over het maken van een optimale legering tussen twee materialen om een bepaald effect te bereiken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij thermokoppels.

Hoe gaan wij met jouw uitdaging aan de slag?

Afhankelijk van jouw specifieke vraag denken wij mee over een oplossing. Daarbij houden we steeds rekening met de toleranties die we moeten halen, waar jouw vraagstuk in de life-cycle zit, en met de graad van automatisering die optimaal zou zijn.

Wim Verboven, Business Development Manager, stelt je voor aan Herman Van Dijck en Jurgen Adriaensen, onze specialisten in machinebouw en lasertechnologie. Aan de hand van een specifieke business case leggen ze uit hoe wij te werk gaan.

Zien we jou binnenkort voor een verkennend gesprek?

geplaatst in: automatisatieengineeringlaser technologymachinebouwservices

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking