Technologie als vinger aan de pols

Absolem is een ingenieursbedrijf gespecialiseerd in procesontwikkeling, procesoptimalisatie, machine-ontwerp en -bouw en project-engineering. Dit wordt aangevuld met onze unieke kennis van lasertechnologie en data science. We bieden onze diensten aan via project sourcing en in-house projecten in ons engineeringcenter in Turnhout.

Absolem ondersteunt de (Belgische) maakindustrie

De Belgische maakindustrie staat voor heel wat uitdagingen. Allereerst is er een structureel tekort aan technisch geschoolden. Zo wordt de lijst van knelpuntberoepen (VDAB, 2021) overheerst door technische beroepen. Ten tweede wordt de time-to-market van nieuwe producten steeds korter. Voor elke sector geldt dat een kortere time-to-market belangrijk is om te overleven. Doordat de maakindustrie steeds meer geglobaliseerd is, neemt de concurrentie enkel toe. Daardoor moet je steeds inzetten op innovatie om relevant te blijven. Ten derde worden businessmodellen continu in vraag gesteld. Innovatie, digitalisatie en duurzaamheid zijn niet enkel buzz woorden, ze moeten deel uitmaken van de kern van je organisatie.

Deze uitdagingen vragen van bedrijven een erg grote wendbaarheid. Het belang van wendbaarheid is voor bedrijven zeker niets nieuw. Maar de snelheid waaraan aanpassingen vandaag de dag dienen te gebeuren, is dat wel.

Wij gebruiken technologie om betere oplossingen te vinden voor jou

Technologie is onze vinger aan de pols. Het laat ons toe om continu betere oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Dat is de wendbaarheid van Absolem.

Die wendbaarheid waarborgen, dat doen we door ervoor te zorgen dat onze kennis en expertise blijven groeien. De leergierigheid en nieuwsgierigheid van elke ingenieur in ons team is hiervoor essentieel. Een mooi voorbeeld van onze kennisopbouw, is onze unieke kennis in lasertechnologie. We hebben een uniek laserlabo, aangevuld met specifieke meet- en testapparatuur. Daarin gaan we continu de wetten van de fysica beproeven en uitdagen.

Onze kennis en expertise bouwt vertrouwen op. Het zorgt ervoor dat we betekenisvolle relaties kunnen aangaan op lange termijn.  Eerlijkheid staat hierin centraal: bij Absolem zeggen we wat we doen, en doen we wat we zeggen.

“Ik zie Absolem als één grote gereedschapskist. Er zit expertise en kennis in, waartoe zowel onze klanten als al onze ingenieurs toegang toe hebben.”

Bruno Dejaeghere, mede-oprichter en CEO van Absolem

We werken met ons hoofd en ons hart

Elke dag gaan onze ingenieurs talloze technologische uitdagingen aan om onze industrie te ondersteunen. We integreren nieuwe technologieën, definiëren processen, we ontwerpen, bouwen en testen. Maar dat doen we niet enkel vanuit ons hoofd, maar ook vanuit ons hart. De motor van de groei van onze kennis en expertise is onze passie. Dat is hoe we mensen verbinden met technologie, maar ook met elkaar.

geplaatst in: automatisatiecorporateengineeringmaakindustrieondernemenpurpose drivenservices

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking