Van kantoor naar pompoenveld

Met Absoluut Absolem geven we tijd aan de maatschappij.
Hoe? Al onze medewerkers krijgen de kans om aan de slag te gaan bij een non-profit organisatie.

De talent scan uitgevoerd door Time4Society wijst uit welk vrijwilligerswerk het meest in lijn ligt met je talenten. Met de dingen die je écht graag doet…

Tine aan het woord

Mijn naam is Tine en ik ben marketing en communications officer bij Absolem.
Ik heb afgelopen zomer vrijwilligerswerk gedaan binnen het kader van ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ik zou het direct opnieuw doen. En nog eens.

Uit de talentscan van Time4Society kwam voor mij de Emiliushoeve: een boerderij waar mensen werken met een mentale beperking. En zo geschiedde. Een ervaring die me op het eerste zicht wel ‘interessant’ leek, bleek een indruk voor het leven na te laten.

A walk in nature walks the soul back home

Wat mij heel erg is bijgebleven, is de natuur. Buiten zijn, van ’s morgens tot ’s avonds. In mijn gewone job zit ik altijd op kantoor achter een computer. Wat niet wil zeggen dat ik het niet graag doe, maar buiten kom ik niet. En dat zal waarschijnlijk zo zijn voor heel wat personen met een gelijkaardige job. Ik raad het nochtans iedereen aan, het doet zoveel deugd…

We leven aan een razendsnel tempo, spenderen hele dagen achter een computer of smartphone. Op de boerderij viel dat allemaal weg, van de ene dag op de andere. Het enige waar ik me mee bezig moest houden waren de mensen en het werk op de boerderij. De natuur deed mij enorm vertragen en het effect hiervan zal ik nooit vergeten.

Een andere bril

Mijn beeld op de maatschappij is veranderd. Ik bedoel, hoe we omgaan met mensen die een beperking hebben. Ik ben hier helemaal anders naar beginnen kijken. Ik was vroeger iemand die het soms moeilijk vond om contact te leggen met mensen die een beperking hebben. Het voelde alsof er een barrière was, het schrikte mij een beetje af, ik wist niet wat te doen of zeggen.

Door op de Emiliushoeve te werken, besef ik echt hoe gewoon mensen met een beperking zijn. En dat ik eigenlijk helemaal geen barrière ervaar in deze contacten. Dat er soms zelfs minder een barrière is met zo’n mensen dan bij anderen omdat de meerderheid heel vlot, sociaal en open is. Het is allemaal zo relatief. Deze mensen hebben unieke talenten en kunnen zo hard werken. Ik was heel graag in de Emiliushoeve!

Au fond is er dus helemaal geen verschil.
Voor mij een openbaring om er op die manier naar te kijken.
Samengevat is het een ervaring die ik nooit zal vergeten en liefst met iedereen wil delen.

geplaatst in: absolempowerabsoluut absolememployer brandingpeopleplanetpurpose driven

Co-creatie

Door goed naar je te luisteren, ontdekken we samen het probleem en zien we de opportuniteiten ontstaan.

Deze aanpak geeft goesting: aan jou, maar ook aan ons. want wat je graag doet, doe je goed. Zo kunnen we de juiste mensen, expertise en technologie met elkaar verbinden. In welke vorm? Dat bepaal je zelf.

Impact hebben hoe we met mensen samenwerken en hoe we technologie integreren in onze oplossingen.

Onze missie als mensgericht en waardegedreven ingenieursbedrijf.

Mensen verbinden met technologie maar ook met elkaar, is wat we graag doen.

Alles vanuit het hart, voluit en met trots. Want dàt is de kracht van Absolem en onze betrouwbare ondersteuning, die leidt tot de juiste oplossingen.

Start de samenwerking